رویا صابرینژاد دانشجوی زبان کالج استاکپورت و همسرش داریوش تقیپور که سرآشپز یک رستوران در همین شهر است. |
به نفل از سایت تقاطع: یک شهروند ایرانی-بریتانیایی به دلیل اظهارنظرش در فیسبوک، از سوی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی با اتهام «توهین به مقدسات» مواجه شده از هفت ماه پیش در زندان اوین به سر میبرد.
روزنامه بریتانیایی “ایندیپندنت” در شماره روز چهارشنبه (۱۳ فروردین-۲ آپریل) خود گزارش داد که #رویا #صابرینژاد نوبخت، مهرماه گذشته در حالی که برای دیدار با خانوادهاش به شیراز سفر کرده بود، بازداشت و به زندان اوین در تهران منتقل شد.
بر اساس حکمی که نسخهای از آن در اختیار این روزنامه قرار گرفته، خانم صابرینژاد با اتهامهای «تجمع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی» و «توهین به مقدسات دین اسلام» مواجه شده است. اتهاماتی که به گفتهی داریوش تقیپور، همسرش، پس از «اعتراف اجباری» علیه وی مطرح شدهاند.
آقای تقیپور که هماینک در ایران حضور دارد، به “ایندیپندنت” گفته که همسرش به خاطر اظهارنظرهایش در فیسوک بازداشت شده که طی آن، حکومت ایران را «خیلی اسلامی» توصیف کرده بود.
وی به روزنامه “منچستر ایونینگ نیوز” گفته است: «شرایط بسیار بدی است. ما اصلا نمیدانیم که قرار است چه اتفاقی برای رویا بیفتد. رویا اصلا حالش خوب نیست و میترسد که حکومت وی را به قتل برساند.»
خانم صابرینژاد و همسرش از شش سال پیش در “استاکپورت” در حومه شهر منچستر زندگی میکردند و هردو از تابعیت بریتانیایی برخوردارند.
به نوشته “ایندیپندنت”، وضعیت خانم صابرینژاد بعد از آن فاش شد که همسرش در نامهای به دوست و کارفرمایش، “ناصر همایون فکری” که او نیز در استاکپورت زندگی میکند، این موضوع را مطرح کرد و آقای همایون فکری نیز در این خصوص نامهای به آقای “اندرو استانول”، نماینده مجلس عوام بریتانیا از این منطقه نوشت.
وی در این نامه از آقای استانول خواست تا از دولت بریتانیا بخواهد که “تمام اقدامهای ممکن” را برای آزادی این شهروند بریتانیا انجام دهد «به ویژه آنکه دولت جمهوری اسلامی به عنوان یکی از بزرگترین ناقضان حقوق بشر در تمام مراحل دادرسی قضایی شناخته میشود».
آقای همایون فکری به “ایندیپندنت” گفته که خانم صابرینژاد و همسرش «هیچ فعالیت سیاسی ندارند» و «عضو هیچ گروه سیاسی مخالف جمهوری اسلامی نیستند».
در همین حال، آقای استانول نیز با بیان اینکه «دلایل زیادی» برای قبول سخنان آقای تقیپور وجود دارد، به این روزنامه گفته که اگرچه از وزارت خارجه بریتانیا خواسته تا این موضوع را به طور جدی پیگیری کند اما «بسته بودن سفارت انگلیس در تهران، پیگیری این پرونده را با مشکل مواجه میکند».
وی میافزاید: «من فکر میکنم که هیچکس الان نمیداند که خانم صابرینژاد دقیقا به چه دلیل بازداشت شده است. یکی از نگرانیها هم به همین مربوط میشود که موارد غیرقابل پیشبینی زیادی در این زمینه وجود دارد.»
خبر بازداشت این شهروند ایرانی-بریتانیایی به خاطر اظهارنظر فیسبوکی در حالی بعد از شش ماه منتشر شده که در آذرماه سال گذشته، گزارشهایی از بازداشت دستکم ۲۰ نفر از شهروندان فعال در شبکههای اجتماعی مجازی و به ویژه فیسبوک توسط اطلاعات سپاه پاسداران در رسانههای ایران منتشر شد.
در همین ارتباط، وبسایت کلمه، روز ۱۰ آذر (۱ دسامبر) در گزارشی از وضعیت بازداشتشدگان نوشت که آنها عمدتا مطالبی را در صفحات شخصی و یا برخی صفحات گروهی با مخاطبان نسبتا کم و یا با چندهزار مخاطب منتشر کرده بودند و بعد از بازداشت، بین دو هفته تا بیش از سه ماه را در سلولهای انفرادی بند ۲ الف سپاه در زندان اوین گذرانده و تحت بازجویی بودهاند.
منبع: تقاطع
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر