۱۳۹۲ دی ۳۰, دوشنبه

دو زن در حادثه آتش سوزی خیابان جمهوری تهران جان باختند

 
در پی بروز آتش‌سوزی در یک ساختمان تجاری در خیابان جمهوری تهران در روز یکشنبه ۲۹ دی (۱۹ ژانویه)، دو زن کارگر که به دلیل شدت آتش‌سوزی از پنجره‌های طبقه پنجم ساختمان آویزان شده بودند، سقوط کردند و جان باختند.
پس از انتشار عکس های مربوط به این آتش سوزی و صحنه‌‌ سقوط این زنان در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی، برخی از شاهدان این حادثه از "ضعف سیستم آتش نشانی و باز نشدن پله‌های نردبان آتش نشانی" خبر دادند.
جلال ملکی، سخنگوی آتش نشانی تهران گفته بود که این دو زن به دلیل "عجله و استرس به پایین پرت شدند"، اما شاهدان می‌گویند که "نردبان‌ها باز نشد و شدت آتش به حدی بود که تعدادی از کارگران از ساختمان آویزان شدند، اما این دو زن نتوانستند بیش از آن آویزان بمانند به پائین پرت شدند."
معاونت عملیات آتش نشانی تهران امروز گفت که هنوز نمی‌توان در مورد اینکه نردبان‌ها باز نشده یا مشکل فنی وجود داشته اظهار نظر قطعی کرد و تمامی این مسائل در دست بررسی است. او گفت که در آینده گزارش این حادثه منتشر خواهد شد.
در همین حال جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش نشانی امروز به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: "یکی از نردبان‌های هیدرولیکی در پایین ساختمان مستقر و جک نردبان زده شد، اما متاسفانه به دلیل اشکال فنی در قطعات کامپیوتری دستگاه، پله‌های نردبان باز نشد. باز شدن پله‌ها و استقرار نردبان یک یا دو دقیقه طول می‌کشد که در همین زمان کوتاه یکی از خانم‌ها به علت عجله خود را به پایین پرتاب و نفر دوم نیز تا باز شدن نردبان هیدرولیکی دوم خود را به پایین انداخت."
شاهدان عینی می‌گویند که امکانات در دقایق اولیه این آتش سوزی بسیار محدود بود و کارگران گیر افتاده در حریق هراسان از بالای ساختمان فریاد می‌زدند و درخواست کمک می‌کردند.
سخنگوی سازمان آتش نشانی در این مورد گفته: "پس از مشاهده گستردگی حریق چند ایستگاه آتش نشانی، تشک نجات و دو نردبان هیدرولیکی نیز سریعا در محل حاضر شدند."
براساس قوانین شهرداری، سیستم خروج اضطراری و تدابیر مربوط به حریق احتمالی در ساختمان‌ها صنعتی، انبارها، سالن‌های اجتماعات، مجتمع‌های تجاری و اماکن پر مخاطره که نیاز به راه دسترسی اضطراری و پله اضطراری دارند، باید به تائید سازمان آتش نشانی برسد.
اما کارشناسان معماری معتقدند که بسیاری از ساختمان‌های اداری و تجاری قدیمی در مناطق مرکزی و اطراف بازار تهران ایمن سازی نشده‌اند و می‌توانند برای کارکنان و ساکنان خطر ساز باشند.
یکی از این کارشناسان با اشاره به اینکه در دو دهه گذشته فقط در حد حرف به بازسازی بافت های فرسوده تهران توجه شده است، گفت: "۲۰ سال است که فریاد می زنیم به وضعیت ساختمان‌ها و کارگاه‌ها در مناطق قدیمی تهران رسیدگی کنید، اکثر ساختمان‌های این محدوده استاندارد نیست و در اثر یک زلزله، آتش سوزی یا نشتی آب می‌تواند فاجعه آفرین شود، اما هر بار مالک آنها به شهرداری می روند و مشکل را به لطایف الحیل یک شبه حل می‌کند، این هم نتیجه چنین اقداماتی است."

'کارگر ترسید و مرد'

به اعتقاد فعالان کارگری نیز عدم توجه کارفرمایان به ایمنی کار مسئله‌ای است که هر ساله جان صدها کارگر را می‌گیرد، اما توجهی به آن نمی‌شود.
یکی از کارگران در استان تهران با انتقاد از اینکه سازمان آتش نشانی نتوانسته به موقع امدادرسانی کند، گفت: "کارگر از شدت آتش به پنجره پناه برده، آن وقت می‌گویند کارگر ترسید، پرید پائین! کارگر توان جسمی‌اش کم بود! مگر ما ورزشکار حرفه‌ای هستیم که از دیوار آویزان بمانیم؟ به جای اینکه بگویند اشتباه کردیم، کارگر را مقصر می‌دانند."
فعالان کارگری معتقدند که ضعف مقررات، نبود انگیزه پیاده‌سازی‌ ایمنی برای کارفرمایان، مشکلات تکنولوژی، کمبود آموزش‌های حرفه‌ای و ضعف مهارت‌های مدیریتی ازجمله عوامل تعیین‌کننده وقوع حوادث کار است.
از سوی دیگر نبود تشکل‌های کارگری برای حمایت از حقوق کارگران در حوزه‌هاتی مختلف از دیگر مسائلی است که فعالان کارگری از نبود آن گلایه دارند.
سازمان پزشکی قانونی ایران اعلام کرده که در دو ماهه اول امسال ۲۶۵ نفر جان خود را در اثر حوادث کار از دست داده‌اند. از میان آنها ۲ نفر زن بوده‌اند.
مطابق گزارش سازمان پزشکی قانونی، در دو ماه اول امسال استان‌های تهران، خراسان رضوی و کرمانشاه، به ترتیب بیشترین حوادث مرگبار کار را داشته‌اند.
سازمان بین‌المللی کار (ILO) می‌گوید هر ۱۵ ثانیه یک کارگر جان خود را بر اثر حادثه مرتبط با کار از دست می‌دهد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر